Τα νέα μας

Ο Πανάγιος Τάφος και το έργο αποκατάστασής του, που διεξήχθη από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα παρουσιαστούν στην περιοδική ψηφιακή έκθεση «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τις 21 Μαΐου 2018 ως τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Την ψηφιακή έκθεση προηγμένης τεχνολογίας έχει επιμεληθεί το National Geographic σε συνεργασία με την Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ αποτελείται από δυο μέρη.

Στο 1ο μέρος παρουσιάζεται η ομόλογη έκθεση του National Geographic Society, όπως έχει διατεθεί από τον επιμελητή της Έκθεσης και Αρχαιολόγο του National Geographic Society κ. Fredrik Hiebert και την κ. Kathryn Keane, διευθύντρια του μουσείου του National Geographic.
Στο 2ο μέρος παρουσιάζεται το υλικό του ΕΜΠ από το έργο και από τα συγκλονιστικά ευρήματα στη διάρκεια του έργου και το άνοιγμα του Παναγίου Τάφου.
Πραγματοποιείται με βάση το επιστημονικό ψηφιακό υλικό του έργου που διαθέτει και επεξεργάζεται η Διεπιστημονική Ομάδα ΕΜΠ απαρτιζόμενη από τους Ομ. Καθ. Εμμ. Κορρέ, Καθ. Α. Γεωργόπουλο, Καθ. K. Σπυράκο και Επικ. Καθ. Χ. Μουζάκη, με επικεφαλή την καθ. Α. Μοροπούλου.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά από τις 8.00 μέχρι τις 8.00 το βράδυ και τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο viva.gr

Η έκθεση η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη και τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) βρίσκεται υπό από την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διοργανώνεται επίσης με την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων και με τις ευλογίες του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου Β.